Referenties

Image

Ik geloof erin dat je het beste kunt functioneren, zowel zakelijk als privé, als Body en Mind in balans zijn. Daarnaast geloof ik er ook in dat door middel van beweging alles los komt. Zelf liep ik er tegen aan dat ik het moeilijk vond om zelf te motiveren om te gaan sporten, daarnaast zag ik dat ik zakelijk minder energie had. Dit had direct gevolgen voor de resultaten van mijn bedrijf. Het roer moest dus om!

Tom biedt voor mij de perfecte mix van mentale coaching en sporten/ buiten bezig zijn. Zo leer ik boksen en vanuit daar krijg ik feedback over mijn gedrag en waar ik kan verbeteren. In het boksen zitten veel metaforen over de wijze hoe je je gedraagt. Het motiveert me om weer zelf te gaan sporten en zie dat ik meer energie en creativiteit in mijn werk heb. De resultaten zijn positief zowel mentaal als sportief als zakelijk.

Deze wijze van outdoor life coaching en sport is voor mij een manier om vitaal in het leven te staan en vrij in mijn hoofd te zijn.

In het schooljaar 2017-2018 heeft mijn groep de Rots en Water training bij Marjolein en Tom gevolgd. De groep was een groep van uitersten; veel kinderen zaten hoog op de rots en veel kinderen waren stille wateren.

Via speelse oefeningen in de gymzaal kon de groep ervaren hoe het was om op elkaar te kunnen vertrouwen, om als groep te functioneren en leerden ze elkaar op een heel andere manier kennen. Of eigenlijk moet ik zeggen, leerden ze elkaar pas kennen. Kinderen gaven zelf ook aan dat ze zich bij een ander niet veilig voelden. Dat is door de oefeningen in de training en ook de gesprekken die daarbij hoorden, zeker veranderd.

Het fijne van de training was, dat het voor de kinderen niet voelde als leren. Ze waren immers in de gymzaal. Toch zag je de hele groep een beweging maken, de goede kant op. De termen uit de training namen we mee in de klas, zodat bepaalde doelen ook echt verankerd konden worden in het dagelijks leven. Als we tegen elkaar zeiden; “misschien moet je even van je rots afkomen en het anders zeggen”, wist iedereen wat we bedoelden.

Het doorslaan van het plankje met daarop het persoonlijke doel van elk kind, was een ‘doorslaand’ succes. Kinderen die heel bedeesd waren, lieten zien welke kracht ze in zich hadden. En de groep was ontzettend trots en blij voor elk kind als het lukt. Als laatste heeft onze groep nog ‘Over de streep’ gespeeld. Dat was best heftig en confronterend, maar ook o zo waardevol om kinderen te laten zien dat ze niet de enige waren. De reacties van de andere kinderen, het geven van respect, waren hartverwarmend.

Ik zie de Rots en Water training niet als wondermiddel, een groepsproces blijft een dynamisch geheel omdat er zoveel verschillende individuen inzitten. Maar de training geeft een groep een boost om samen verder te gaan, om vanuit vertrouwen met elkaar te kunnen werken en om elkaar beter te begrijpen. Ook individueel heeft elk kind er voor hem of haar waardevolle aspecten uit kunnen halen en zichzelf wat beter leren kennen.

Welke aanpak sluit het beste aan bij een groep waarbij de groepsdynamiek uit balans is? Al snel kwamen we uit bij Rots & water! Vooral de fysieke aanpak sprak ons enorm aan, omdat daarmee vooral een aantal jongens werden uitgedaagd. Tom en Marjolein zijn echt tot de kern gekomen bij veel kinderen.

We zagen al snel een aantal kinderen positief veranderen. Ieder op zijn eigen manier heeft er een les uit geleerd. De rustige kinderen durven meer voor zichzelf op te komen en "de apen op de rots" zien ook steeds meer in wat hun positieve rol in de groep kan veranderen. Dit heeft wel ècht tijd nodig gehad, want het ging niet altijd zoals we hadden gehoopt. Complimenten voor Tom en Marjolein die bereidt zijn geweest om met extra gesprekken en een aangepast programma meer diepgang te krijgen in de verbetering van de groepsdynamiek.

Ook de ouders werden bij het proces betrokken d.m.v. een informatieavond, oudergesprekken en wekelijkse groepsmail, zodat zij ook thuis hierover in gesprek konden gaan met hun kind. Het grootste deel van de groep heeft ècht geleerd hoe ze zelf kan bijdragen aan een gezelligere sfeer in de groep. Zo fijn om te ervaren als juf! Bedankt Tom en Marjolein!

Over Ervaar Nu

Ervaar nu heeft twee belangrijke pijlers binnen de training en coaching: buiten zijn en in beweging zijn! Geen sessies binnen 4 muren, maar in de mooie, rustgevende natuur.

Mocht je vastlopen in je leven, help ik je graag om weer in beweging te komen en tot die inzichten te komen, die je helpen om je pad weer te kunnen vervolgen.

Ervaarnu.com

E-mail:
KvK 66908507 | BTW 151848300B01
RABO rek nr. NL51 RABO 0150 2449 59

Facebook     SKJ